Enter your keyword

Întrebări frecvente

Evaluarea incepe cu lectura unui text. La finalul acestui exercitiu cursantul primeste o evaluare a aspectelor tehnice legate de vorbire; dictie, impostatie, semantica, respiratie. Evaluarea continua cu un exercitiu de improvizatie ce evalueaza capacitatea cursantului de a apela la memoria afectiva si gradul de inhibitie ce se afla intre emotie si exprimarea ei. Tot la aceasta intalnire cursantul primeste o schita a cursului personalizat dupa problemele identificate.

Inlocuirea reflexelor gresite din comunicare poate dura de la doua saptamani pana la sase luni in functie de complexitatea si gravitatea problemelor, de munca depusa in afara cursului, de determinarea in rezolvarea problemelor si nu in ultimul rand, fiecare are o viteza proprie in a deprinde un reflex.

La inceput se recomanda un minim de un curs pe saptamana dar nu exista o limita superioara in cazul unei presiuni de timp.

Acelor oameni carora interactiunea directa le determina venitul; manageri, oameni din vanzari, medici, avocati, politicieni, oameni de televiziune sau radio, traineri si multi altii.

Un procent insemnat din totalul cursantilor aleg sa vina din motive personale. Cursul nu este destinat invatarii tehnicilor discursului public, ci a comunicarii in general, inclusiv in planul personal. Un copil are nevoie sa isi comunice gandurile si trairile la fel de mult ca un adolescent sau un adult.

Exista pe piata cursuri doar de dictie, doar de impostatie, doar de teatru (semantica, nontextual). Cursul meu are toate aceste capitole tratate unitar, facand astfel cursantul constient ca fiecare sunt parte a unui puzzle din care nu poate lipsi nicio piesa.

Fiecare cursant are propriile probleme si propriul drum in a si le rezolva. Chiar daca as pune doi cursanti cu aceleasi probleme impreuna, ei nu vor avea aceeasi evolutie in timp, si astfel se pot naste frustrari. Un alt factor este si nevoia de intimitate de care are nevoie orice om cand porneste intr-un studiu atat de introspectiv ca acesta. Dupa depasirea unui prag de incredere, cursantii pot opta sa participe la ateliere pe teme de respiratie, impostatie, dictie, etc.

Exista un modul de inceput care dureaza opt sedinte. Modulul este dedicat rezolvarii problemelor tehnicedin respiratie, dictie, semantica, pe cat este posibil si de impostatie. Al doilea modul este dedicat perfectionarii aspectelor “artistice” ale comunicarii: impostatia, paraverbalul, nonverbalul.