Enter your keyword

COMUNICAREA = TEXT + ATITUDINE

Școala de Expresivitate a Vorbirii se dedică studiului mesajelor atitudinale, eficientizării structurii semantice a textului, înțelegerii și perfecționării instrumentelor pe care le avem pentru o comunicare clară, energică și maxim impact rațional și emoțional.
Cursurile sunt structurate în ateliere și/sau în sesiuni particulare, în funcție de necesitățile fiecăruia.

Ideile și valorile școlii

Controlul emoției – Emoția nu este dușmanul tău. Vei învăța să o transformi în instrumentul cu care vei controla publicul. Prin media training vei scăpa de tracul luminilor și al camerei de filmat.
Gestionarea resurselor – Vei învăța să nu te concentrezi pe cum vorbești, cum gesticulezi, cum stai. Acestea îți vor veni natural și astfel te vei focusa pe conținutul discursului tău, pe partenerii de dialog.
Resurse tehnice de comunicare – Vei avea o voce-instrument capabilă să răspundă oricărei cerințe de comunicare, o dicție impecabilă și totuși naturală, un flux al respirației controlat și un control al semanticii mesajului, prin structurarea justă a informațiilor și a accentelor.
Controlul propriului discurs – Acesta este un câștig ce înglobează parte din cele de mai sus. Vei simți ”pulsul” publicului și vei adapta după el culoarea și intensitatea vocii, ritmul vorbirii, mesajul paraverbal și nonverbal în așa fel încât rezultatul comunicării tale să fie cel pe care ți l-ai propus.

Argumente

Publicul remarcă în ordine: cum arată cel care vorbește, adică mesajul nonverbal, expresia vocii și abia în ultimul rând își face o părere despre valoarea informației.
Atitudinea vocal-corporală spune un mesaj clar publicului, de genul: ”Mă bucur să vă văd”, ”Stăpânesc subiectul”, ”Sunt calm”. Un novice în comunicare va da mesaje în non și paraverbal în contradicție cu mesajul textual.
O voce placută câștigă simpatie. O voce suficient de puternică încât să nu fie țipată exprimă putere, stăpânire, control, și impune.

NEWSLETTER SIGN-UP

Ca să fii sigur că nu vei pierde nimic din ceea ce plănuim

We make sure you do not miss any news