Enter your keyword

Asta nu e școală de maici!

Asta nu e școală de maici!

Asta nu e școală de maici!

trump-pointing

Asta nu e școală de maici!

Așa ne zicea Bibanu, Dem Rădulescu prin ’89. Sigur, se referea la școala de mimoze teatrale în care eram studenți.

Eu vă spun acum despre o altă școală, cea de Expresivitate a Vorbirii. Cum adică? Păi să vă explic. Exemplul cel mai bun e Trump. Vă întrebați ce are Trump cu măicuțele și cu expresivitatea?

E simplu. Mă tot întreabă cei ce participă la cursurile de Expresivitate a Vorbirii cum e cu sinceritatea, credibilitatea, persuasiunea și manipularea. Vor fi ei în stare să convingă pe oricine de orice după cursul ăsta?

Răspunsul nu e simplu. Dar, odată învățate tehnicile de expresivitate, oricine poate avea o putere de convingere mai mare. Eu le mai zic că totuși, contează și ce spui, să fie credibil, coerent, concis, și alte asemenea. Adică, contează CUM spui (accentul e pe contează), dar contează, în mare măsură și CE spui (da, accentul acum e pe CE).

Eh, uite că Trump mi-a turtit pălăria.

În campania asta a zis verzi și uscate. Ce i-a venit la gură, sau mai exact, ce i s-a spus că ar vrea poporul american să audă. Iar poporul american a auzit de i-au țiuit urechile. Dar asta nu e tot. Omu’ spunea, după vorba românească, cu gura plină, azi că-i albă, mâine că-i neagră. Cu patos, sinceritate (sinceritate controlată, cum îi spun eu la curs), asumare, și tot alaiul. Individul e extrem de convingător. E autentic, natural, pare OM, UMAN, l-ai lua acasă. Doar că, fără să fii prea deștept, adică și eu mă încadrez acolo, te prinzi că minte de rupe pământul, de îngheață apele, de rupe locul, ș.m.a.e.a. (și multe alte expresii asemenea)

Da. La cursurile de Expresivitate a Vorbirii se învață să fii expresiv și convingător ca Trump. Îi lași pe guguștiuci cu gura căscată și inima zdrențe. Doar că restul ține de moralitate, că doar, cum zicea Bibanu, ”Nu e școală de maici!”, e Școala de Expresivitate a Vorbirii.

sisters1_0

Că mi-e și ciudă…

Nici un comentariu

Post a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.