Enter your keyword

Întrebări frecvente

Evaluarea nu are o structură rigidă și poate lua chiar forma unei discuții la o cafea, rezultatele apărând din discuția liberă.

Dacă totuși se dorește o evaluare formală, atunci procesul începe cu lectura unui text. La finalul acestui exercițiu primește o evaluare a aspectelor tehnice legate de vorbire: dicție, impostație, semantică, respirație.

Evaluarea poate continua cu un exercițiu de improvizație ce evaluează creativitatea, capacitatea cursantului de a apela la memoria afectivă și modul de exprimare a eventualelor emoții.

În această întâlnire cursantul primește o schiță a cursului personalizat, în funcție de problemele identificate.

Acest proces este în fiecare moment în controlul celui ce participă la el.

Înlocuirea reflexelor greșite din comunicare poate dura de la doua saptamani până la șase luni, în funcție de complexitatea și gravitatea problemelor, de munca depusă în afara cursului, de determinarea în rezolvarea problemelor și nu în ultimul rand, de viteza proprie în stabilizarea unui reflex.

  • Pentru sesiunile individuale recomand un minim de 4 sesiuni, cu frecvența de o dată pe săptămână.
  • Recomand participarea la minim un curs comun, cu o evaluare individuală înainte. Participarea la un curs comun, dă dreptul de a participa la cursurile echivalente ulterioare, plătind doar costurile de organizare (chiria sălii și catering). În acest mod, participanții vor putea asimila mult mai bine și în ritmul propriu toate tehnicile necesare, având și un suport în studiul individual ulterior cursului.

Cele mai bune rezultate se obțin participând la ambele modalități de studiu, individual și comun. E important, totuși, să integrăm cursul comun într-un moment optim în evoluția studiului individual.

Vă rog să citiți despre ambele variante de curs.

Individual

Studiul individual este recomandat pentru aprofundarea tehnicilor.

Aici se poate rafina la un nivel superior stilistica, eleganța, autoritatea, autenticitatea, naturalețea, energia și profunzimea discursului și a expresivității, în general, prin reglaje de subtilitate.

În aceste sesiuni studiul dezvoltă acele abilități, mult mai greu de cultivat în ateliere: dezvoltare vocală, tehnici de respirație, atitudine, etc.

Prin eficiența lor, sesiunile private aduc o plus valoare consistentă în comunicare.

CURS COMUN (pachetele aflate în ofertă pe site)

În acest cursuri aplicăm în discurs tehnicile de respirație, voce, dicție, semantică, gestică, mimică, postură, story telling, relaționare cu publicul. Facem exerciții, experimentăm, personalizăm, analizăm și propunem corecții.

Fiecare participant beneficiază de feedback personalizat și de o strategie de studiu individual pentru viitor.

Exercițiile vor fi filmate pentru evaluare și se livrează individual. Niciun material nu rămâne în posesia noastră și nu va fi folosit de către noi, decât cu acceptul individual, exprimat în scris de către participant. (vezi capitolul de confidențialitate)

Cursurile pot avea la final o absolvență, care marchează evoluția în comunicare a fiecărui participant.

Întreg studiul este dedicat înțelegerii și aplicării și rezultatelor imediate.

Recomand acest studiu acelor oameni cărora comunicarea directă le determina venitul sau starea sufletească; managerilor, oamenilor de vânzări, medicilor, avocaților, politicienilor, oamenilor de televiziune sau radio, trainerilor și multor altor categorii.

Un procent însemnat din totalul cursantilor aleg să vină la aceste cursuri din motive legate de viața personală. Cursul nu este destinat doar învățării tehnicilor discursului public, ci a comunicării în general, inclusiv în planul personal. Un copil are nevoie să își comunice gândurile și trăirile la fel de mult ca un adolescent sau un adult.

La aceste cursuri beneficiați de metoda numită Expresivitatea Vorbirii. În spatele acestei metode se află o poveste, și multă experiență pedagogică și de scenă.

Mai jos sunt detaliate punctele unice de valoare.

  • Studiul canalului de COMUNICARE VOCALĂ și al DICȚIEI sunt cu certitudine unice în România. În afară de capitolele de NONVERBAL și PARAVERBAL, doar acest curs a identificat, studiat și structurat și canalul de COMUNICARE VOCALĂ.
  • Doar la acest curs se poate face RECUPERAREA CALITĂȚILOR VOCALE. (problemele patologice nu fac obiectul studiului)
  • Doar la acest curs se poate înțelege, studia și asimila tehnica de RESPIRAȚIE ÎN COMUNICARE. Această tehnică este cea folosită în teatru și operă, acolo unde randamentul cerut este maxim.
  • Capitolul de SEMANTICĂ este cel mai complet din punct de vedere al instrumentelor utilizate.
  • Doar în aceste cursuri ai ocazia să îți faci o EVALUARE obiectivă a expresivității, și doar aici CORECȚIA DE ATITUDINE se face în timp real și într-o deplină înțelegere.
  • Doar la acest curs vei învăța tehnici de a găsi RESURSE ENERGETICE și de EXPRESIE.
  • Doar acest curs își propune ca tehnicile învățate sa fie, în timp, ”uitate”, adică asimilate în BAGAJUL DE REFLEXE.
  • Acest curs îți dă înțelegerea cea mai profundă asupra RELAȚIEI CU PUBLICUL. Vei afla care e rolul tău ca orator, care e rolul lui la public, ce vă leagă, ce scop aveți.