Happy Free Kids

Club de teatru online pentru copii


Activitatea de teatru reduce stresul, antrenează atenția, memoria, imaginația și spiritul de echipă, alungă timiditatea, conectează în profunzime oamenii prin sinceritatea fenomenului și energizează expresivitatea prin entuziasmul regăsit al copilăriei.

Copiii au la fel de multă nevoie de teatru ca adulții în contextul în care școala uniformizează personalitățile și anulează bucuria comunicării.

Teatrul face pentru copii și adulți câteva lucruri esențiale. Prin autocunoașterea pe care doar scena ți-o poate da, actorul, indiferent de vârstă, devine conștient de propria unicitate. Frica de anonimitate dispare pentru că înțelege modul paradoxal în care acționează autenticitatea.

Același teatru te scapă de lupta epuizantă de a-ți demonstra continuu identitatea, autoritatea, prezența, feminitatea sau masculinitatea.

Teatrul și teatralitatea sunt doua concepte antagonice. Actorul învață simplitatea sincerității pentru că miza esențială a scenei este credibilitatea prin claritate, coerență, carismă și creativitate.

Cu toate că activitatea de teatru online desparte fizic, ea unește micii actori în profunzime și antrenează spiritul de echipă și disciplina prin respectul pentru efortul și timpul colegilor.

Teatrul există prin întreaga echipă a actorilor. Repetițiile sunt prilej de amuzament, educație, dezvoltare personală, de inițiere în cultura clasică – Caragiale, Shakespeare, Moliere, Sofocle, Euripide, Hugo, Coșbuc, Topârceanu și mulți alții, ce nu ar fi fost citiți în altă conjunctură.

Textul dramatic capătă sens în mintea copiilor iar prin exercițiile de dicție, voce, semantică, gestică, postură și atitudine ei vor deveni, pentru toată viața, niște comunicatori redutabili, fără frica de a-și afirma proiectele, calitățile, gândurile și trăirile.

Timpul alocat de copii în acest proiect va fi la fel de bine investit ca în orice alt domeniu de educație. Copiii își consumă energia cu mare plăcere într-o activitate ce îi amuză, îi stârnește, le aduce recunoaștere și le reduce sentimentul dat de izolare.


Formular de înscriere

Folosind acest formular ești de acord ca acest site să îți păstreze și să folosească datele de contact pentru a te informa în legătură cu activitățile noastre, în conformitate cu legile în vigoare. By using this form you agree that this site will retain and use your contact information to inform you of our activities, in accordance with applicable laws.