Enter your keyword

Impostatia sau materialul vocal

Impostatia sau materialul vocal

Impostatia sau materialul vocal

Studiul impostatia reprezinta modalitatea de a controla si dezvolta armonicele emise de cutiile noastre de rezonanta. Trebuie sa stim ca vocea nu contine decat intr-un procent mic vibratii de la coardele vocale, adica din “gat” 🙂 Restul reprezinta rezultatul fenomenului de autovibratie a cutiilor de rezonanta, asa cum arata imaginea de mai sus.

Fenomenul vocal seamana cu modul in care suna un instrument cu coarde, sa zicem chitara. Coardele in sine se aud foarte slab, dar vibratiile emise de ele intra prin gaura din cutie si sunt prinse acolo ca intr-o capcana. Astfel cutia de rezonanta intra in autorezonanta producand la randul ei armonice ale frecventei “capturate”.

Educatia primita acasa si la scoala este una preponderent inhibitiva din punct de vedere vocal, astfel ca la maturitate pierdem mare parte din eficienta energetica vocala din copilarie.

Vocea comunica mesaje in felul ei propriu. Noi le receptam de obicei in subconstient. Abia daca o voce oarecare ne zgarie prea tare in ureche, sau e prea ragusita, sau prea slaba sau chiar prea puternica realizam mesajele pe care le primim prin acest canal de comunicare.

Altfel suntem “victime” sigure in cazul vocilor frumoase, fie ca sunt feminine sau masculine. Mesaje de incredere, siguranta, empatie si multe altele ne intra in minte si le “inghitim” ca atare pentru ca rationalul din noi nu se sesizeaza sa le cenzureze.

De ce oamenii de succes au o voce plina, clara, “frumoasa”? Pentru ca ea le-a fost de real folos sa ii duca acolo 🙂

Nici un comentariu

Post a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.