fbpx
workshop expresivitatea vorbirii

Workshop de Expresivitatea Vorbirii

Cursul comun, în corporate sau open, este forma cea mai accesibilă și, pentru cei mai mulți, cea mai utilă.

Workshopul îți dă oportunitatea să experimentezi, să discuți, să dai și să primești feedback și să-ți verifici în timp real evoluția.

Îi vezi pe cei de lângă tine cum încearcă și evoluează și asta îți dă curaj să treci peste praguri pe care le credeai de netrecut.

Sentimentul de comunitate este de natură să crească încrederea în feedback-ul primit. Oricât ar fi trainerul de sincer și de apreciat, părerea unui coleg asemeni ție poate să îți dea încredere mult mai în profunzime.

Pentru a te bucura de toate beneficiile workshop-ului, e bine să parcurgi modulele de care ai nevoie în întregime. Un singur workshop nu rezolva aproape nimic.

Nu uita, vrei să-ți modifici un comportament, nu doar să afli cum ar trebui să fii, iar asta presupune repetiție, antrenament, pentru crearea de noi reflexe.

Feedback

Într-un workshop beneficiezi de feedback de la colegi și de la trainer. Dacă știi să le folosești, poți face corecții vizibile și consistente.

Feedback-ul colegilor este unul cu impact puternic. Ei sunt cei ce țin loc de public iar exercițiile sunt adevărate repetiții ca la teatru.

Practic

Antrenamentul de public speaking asemeni celui de teatru sau de sport are nevoie de partea lui practică.

Teoria fixează direcția dar practica te duce acolo und evrei să ajungi.

Practica nu înseamnă că toată lumea este tot timpul pe scenă, sau că e bine să fii pe scenă cât mai mult.

Să fii în public, să dai feedback, să discuți și să asculți ajută deseori chiar mai mult.

Accesibil

Nu în ultimul rând, mai ales din puctul de vedere al unui tânăr, e important că prețul unui curs comun este mult mai accesibil, raportat la sesiunile individuale.

 

Concluzie

Cursurile comune au un rol esențial în antrenamentul de public speaking. De fapt ele sunt coloana vertebrală a pregătirii unui vorbitor în public.â

Fără acest public prietenos și asertiv e greu să faci primii pași.

Cu toate că este un mediu care uneori nu menajează și nu detaliază așa cum o face cursul individual, această formă de curs este esența cursului de public speaking.