Enter your keyword

Despre sfaturile gratis

Despre sfaturile gratis

Despre sfaturile gratis

De ce primim atat de usor si cu generozitate sfaturi gratis? Pentru ca valoreaza, 0 lei TVA inclus! Le primim la kil sau la bucata, public sa fie!

La coltul strazii mai treaca mearga, dar in cartile, asa zis, de specialitate, care mai costa si o caruta de bani, ma uimeste abundenta de sfaturi nefondate, “dupa ureche”.

Sa ma explic. Zilele trecute discutam intr-un atelier despre nonverbal, cand un cursant imi spune cu mare credinta ca a citit intr-o carte ca e bine sa imiti atitudinea corporala si gesturile partenerului de dialog.

Dialogul presupune doua atitudini, preferabil alternativ diferite, activa si pasiva. Mai simplu vorbind, cel care vorbeste si cel care asculta. Cel care da si cel care primeste. Pai daca cel din fata exprima atitudinea activa printr-un complex de gesturi, eu de ce l-as imita? E ca si cum as vorbi in acelasi timp cu el, ca si cum as raspunde la o intrebare cu alta intrebare. Gesturile transmit mesaje, de ce le-as imita? La ce mi-ar folosi?

Poate ca acest lucru se intampla involuntar, dar asta nu inseamna ca e bine. E un act de mimetism lingusitor, receptat ca atare de partenerul de dialog. Acum, daca asta isi doresc… nu ma opun.

Altceva ar trebui preluat de la partenerul de dialog daca e vorba de client sau superior, implicarea, energia, stilul comunicarii si propunerea lui de a se raporta la noi (oficiala sau amicala).

Comunicarea presupune atitudine personala sincera.

Iar asta nu e un sfat.

Va doresc vorba frumoasa,

AA

 

sfaturi-gratis

Nici un comentariu

Post a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.