Enter your keyword

Tehnica minciunii sau a sinceritatii

Tehnica minciunii sau a sinceritatii

Tehnica minciunii sau a sinceritatii

Aceasta tema de discuție apare invariabil, mai devreme sau mai târziu, în studiul discursului public.

Actorul este definit de publicul larg ca un profesionist al minciunii. Din punctul nostru de vedere, al actorilor profesioniști, va putem confirma ca unii dintre noi rămân la nivelul de imitare a emoțiilor, adică mint. Alții au tehnica de a recrea actul emoțional la fiecare reprezentație, născând în public aprecierea sincerității. Totuși, teatrul e o ficțiune, ceva ce nu este determinat natural. Adevăr sau minciuna? Actul teatral este arta, nu pretinde a fi documentar, reality sau alte fragmente înregistrate din viata reala.

Cat de asemănător este fenomenul public speaking de arta teatrala?

– Mesajul textual este conceput sau măcar schițat înaintea comunicării lui.

– Nu totdeauna, dar și în teatru convenția poate permite comunicarea directa cu publicul.

– Scopul actului teatral este comunicarea unei povesti, realizând o reprezentare a ei. Spre deosebire, în public speaking, povestea este comunicata de orator.

– Actorul isi lasa propriile probleme intr-o zona de umbra si uita pe parcursul reprezentatiei de ele, preluand cu sinceritate problemele personajului ca si cum ar fi ale lui insusi. Oare oratorul nu ar trebui sa faca la fel? Sa nu lase sa se vada propriile probleme? Si cine nu le are?! Nu ar trebui sa vedem un om preocupat si implicat in “povestea” pe care ne-o expune ca si cum i-ar face placere sa ne vada si sa ne vorbeasca, ca si cum ar stapani perfect subiectul, ca si cum altceva mai bun nu ar avea de facut atunci, ca si cum ar fi interesat si preocupat de problemele noastre?! Raspunsul este DA, asa ar trebui.

Cele doua moduri de comunicare seamana mult in esenta pentru ca discursul public trebui asimilat artei teatrale.

Succesul comunicarii este sinceritatea, iar profesionistii comunicarii, fie actori fie public speakeri studiaza tehnica sinceritatii controlate, un concept diferit fundamental de minciuna.

Va doresc sinceritate in cuvinte!

Nici un comentariu

Post a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.